Bhn2:
Ayam 1/2 ekor.
Lada hitam 10 biji
Sos tiram 3 sudu besar
Garam secubit
Olive oil 2 sudu besar.
Lemon @ limau nipis pon boleh
Utk Sambal Kicap:
Cili api 10 biji-ditumbuk
Bawang besar 1/2 biji-ditumbuk
Limau nipis 1/2 biji
Kicap manis-kicap kipas udang
Cara2:
Lumurkan ayam dgn bhn2 td kemudian balut dlm aluminium foil dan bakar di atas kuali dgn api yg perlahan selama 1 jam .-(oven blm beli lg....guna dapur gas pon boleh).
Utk sambal kicap-campurkan cili,bawang yg telah ditumbuk dgn kicap dan perah limau nipis.
SODAP SMPI JILAT JARI......
bila dh masak camni la jd nyer |
sedia utk dimakan |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan